5 דרכים בהן PEPPER עוזר לשלוט על המינוס

25/01/2021

מינוס בחשבון הוא מצב בו נעשה שימוש בכספי מסגרת העו״ש. כתבנו לך על כמה דברים מיוחדים שעשינו ב-Pepper כדי לעזור לך להיות יותר בשליטה בכל מה שקשור לנושא הזה

נתחיל מהבסיס שחשוב להכיר: כסף לא יכול להיות במינוס, הוא יכול להיות רק בפלוס. כשיש מינוס בחשבון הבנק ועדיין מצליחים לגהץ ולהוציא כסף, לא מדובר בדרך פלא – אלא מדובר בכסף של הבנק שמותר לשימוש, בהתאם לזכאות, דרך מה שנקרא מסגרת עו״ש. מסגרת העו״ש בעצם מגדירה לאיזה גובה של מינוס יכול להיכנס החשבון. 

 

כדי לעזור לך להיות בשליטה עם כל מה שקשור במסגרת העו״ש – יצרנו כמה דברים קטנים וסופר מיוחדים שכדאי לך לדעת עליהם: 

 

  1. התראה לפני כניסה למינוס – לפעמים, פעולות בנקאיות שונות (העברת כסף לחיסכון, העברה בנקאית או רכישת מניות וקרנות סל ב-Pepper Invest) יכולות להכניס את החשבון למינוס. זה תלוי ביתרת העו״ש ובסכום הפעולה: ברגע שסכום הפעולה גבוה מיתרת העו״ש, החשבון ייכנס למינוס. במצבים כאלו, Pepper יראה לך לאיזה מינוס ייכנס החשבון כדי לעזור לך לקבל החלטה מודעת. 

  • הודעה עם הכניסה למינוס – אם החשבון שלך ב-Pepper נכנס בסופו של דבר למינוס, ב-Feed של האפליקציה תחכה לך הודעה שאי אפשר לפספס, פשוט כי לדעתנו חשוב לשים לב למצב כזה. חוץ מזה, יופיעו לך הסברים על מה זה מינוס ואיך אפשר לצאת ממנו. אם ההתראות שלך מופעלות, תישלח לך גם הודעת push.


  • סטטוס ניצול מסגרת עו״ש – על חשבון שנמצא במינוס משלמים ריבית פעם ברבעון, שנגבית בהתאם לגובה המינוס ומשך הזמן שהחשבון היה במינוס. השאלה אם לסגור את המינוס או לא נתונה בסופו של דבר להחלטתך, אבל שחייבים לדעת – הוא שחריגה מהמינוס (חריגה ממסגרת העו״ש) היא מצב שאסור להיות בו לפי הוראות בנק ישראל ויכולה לגרור הליכים משפטיים שאף אחד לא רוצה להגיע אליהם. בגלל זה, ב-Pepper אנחנו משקפים לך ב-Feed כשניצול המסגרת מגיע ל-75% ו-95%. 

 

  1. שינוי מסגרת עו״ש – אם לא ידעת, ב-Pepper אפשר לשנות את מסגרת העו״ש (להגדיל או להקטין) לבד, ישר מהאפליקציה, בהתאם לזכאות. אם אין לך זכאות לשינוי מסגרת העו״ש, כדאי לדעת שיש כמה דברים שיכולים לעזור בזה. למשל, העברת משכורת לחשבון בצורה עקבית עוזרת לנו להכיר אותך טוב ויכולה להשפיע על הזכאות שלך למסגרת עו״ש. 

  • החשבון יצא מהמינוס? מברוק! אם החשבון שלך ב-Pepper יוצא ממינוס אנחנו משקפים לך את המידע הזה ב-Feed, כי לדעתנו תקשורת רציפה איתך היא משהו שעוזר להשתפר ולצמוח. זאת גם הזדמנות עבורנו לתת לך פידבק חיובי על התנהלות כלכלית נכונה ולהזכיר שעכשיו צריך לשמור שהמינוס לא יחזור 🙂 

 

פרסום זה אינו מהווה הצעה ו/או התחייבות להעמדת אשראי. אי-עמידה בפירעון ההלוואה עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל.

כתבות דומות

הירשמו לניוזלטר ותישארו מעודכנים