פודקאסטים שירחיבו לך את השכל (ואולי גם את הארנק)
25/01/2021
לשמוע מוזיקה ברכבת – OUT. להאזין לפודקאסט ולהשכיל – IN. ואם אפשר גם ללמוד דבר או שניים על כלכלה וכסף, אז בכלל מושלם. הנה הטופ 4 שלנו
שמת לב שהקרון ברכבת הרבה יותר שקט בשנה האחרונה? יש מצב שזה בגלל שכולם זנחו את פלייליסט ה-״just for fun” שלהם ועברו לשמוע פודקאסטים. במילים אחרות, אם ממש ישנת: תכני אודיו במגוון נושאים, משהו על הרצף שבין הרצאה-רדיו-בלוג, אותם אפשר לשמוע בכל זמן ומכל מקום. אז הנה רשימת הפודקאסטים הכלכליים שאנחנו עוקבים אחריהם באדיקות:
- ערך מוסף
טל וולפסון וליאור תבורי הם שני בוגרי משרד האוצר שביקשו לשפר את השיח הכלכלי-חברתי בישראל. ב״ערך מוסף״ הם מנגישים נושאים כלכליים ומורכבים בשפה פשוטה, משתמשים כל הזמן בדוגמאות אקטואליות, וגורמים למאזינים שלהם להבין את הדילמות שבאמת מעסיקות את מקבלי ההחלטות והגורמים השותפים בגיבוש המדיניות הכלכלית.
- פריקונומיקס
ללמוד כלכלה ולשפר את האנגלית על הדרך? הגעת למקום הנכון. במקור, פריקונומיקס היא סדרת ספרים מצליחה שכתבו צמד הכלכלנים סטיבן דבנר וסטיבן לוויט במטרה להפוך את הכלכלה על פיה. או בעצם, להסביר את כל מה שאנחנו רואים סביב אבל לא מבינים. וכמו בספרים, גם בפודקאסט מתעסקים בשאלות יסוד שיש להן תשובות שקשה לדמיין ומעלים נושאים שלא חשבת שיעניינו אותך – אבל הם לגמרי כן.
- חיות כיס
ב״חיות כיס״, הפודקאסט של תאגיד השידור, תכיר מקרוב נושאים שגם אנחנו הצגנו לך פה לא מעט: פנסיות, מחיר למשתכן, ביטוחים ותחומים נוספים שנשמעים משעממים אבל בתכל׳ס? הם לא רק סופר-מעניינים, אלא גם ממש חשובים!
- פלאנט מאני
הפודקאסט הכלכלי של NPR הוא הדבר הכי רחוק שאפשר לדמיין מהכותרות של המוספים הכלכליים. הפרקים מפתיעים ובלתי צפויים, ולגמרי עומדים בהצהרת הכוונות של היוצרים: להיות בסיס לשיחה על כלכלה שהיא כיפית ומעיינת. ממה להתחיל? הפרק על תעשיית השוקולד שכמעט נכחדה או טורניר הפוקר הם אחלה טבילת אש. אה, וגם זה שיעור באנגלית. כבר אמרנו?
לסיכום, לא לקשקש שאין לך זמן. יש כל כך הרבה נושאים מרתקים ללמוד עליהם, וכל כך הרבה רגעים מתים להפוך לצבעוניים וכיפיים: שטיפת כלים, קיפול כביסה, פקקים….בקיצור, הבנת. תודה לנו אחר כך.